Viscurry met gember en koriander

home > vis-recepten > Viscurry met gember en koriander

In keukenmachine sjalot, rode peper, knoflook, gember, koriander, komijn, chillisaus en limoensap tot grove pasta malen. Of ingrediënten fijnsnijden en in vijzel tot grove pasta wrijven. In wok of hapjespan currypasta in olie ca. 4 min. zachtjes bakken. Kokosmelk erdoor roeren en 1 min. meewarmen. Curry op smaak brengen met vissaus. Kabeljauw in 4 gelijke stukken snijden en in currysaus leggen. Vis in 5-6 min. gaar laten worden, halverwege voorzichtig draaien. Lekker met witte rijst en Chinese kool.





Ingrediënten voor 4 personen

2 sjalotten, 2 rode pepers van zaadjes ontdaan, 1 teentje knoflook, 1 cm verse gemberwortel geraspt, 1 zakje verse koriander (15 g) grof gehakt, ½ theel. gemalen komijn (djinten), 2 eetl. zoete chillisaus, 1 eetl.limoensap, 3 eetl. olie, 200 ml kokosmelk, 1-2 eetl. Thaise vissaus, 600 g kabeljauwfilet