Visragoût

home > vis-recepten > Visragoût

Verdeel de vis in stukjes en pureer de gekookte aardappelen met een klontje boter en melk. In een beboterde ovenschaal de heft van de puree op de bodem uitspreiden. Strooi er wat gesnipperde ui en de heft van de geraspte kaas over. Leg hierop de zalmstukjes. Bedek nu de schotel met de rest van de puree, de gesnipperde ui en de geraspte kaas. Vermeng de Bulgaarse yoghurt met het citroensap, de paprikapoeder en het zout. Verdeel dit mengsel over de schotel en laat het in een half uur in een hete oven gaar worden. Lekker met witte rijst.





Ingrediënten voor 4 personen

500 g verse zalm of 2 blikjes zalm, 2 flinke aarappelen, gekookt, 100 g boter, 1 eetl. melk, 1 middelgrote ui, 3 eetl. geraspte kaas, 1 potje Bulgaarse yoghurt, paar druppels citroensap, paprikapoeder, zout