Compositie van zalm, scampi en coquilles

home > voorgerechten > Compositie van zalm, scampi en coquilles

Voor de noedels de saffraandraadjes met een mespunt koenjit in het water weken. Dit met de overige ingrediënten (heet water, zout, ei, olijfolie en bloem) mengen tot een stevig deeg ontstaat. Minstens 1 uur laten rusten, uitrollen en met behulp van een pastamachine of met de hand mooie reepjes snijden. De noedels laten drogen en in water, zout en olie gaar maken, afgieten en kruiden met tijm en basilicum. Voor de saus de azijn inkoken tot een stroperige massa en monteren met de zoute boter en peper. De lamsoren wassen en met wat peper en boter even aanzetten (niet gaar). De zalm, scampi‘s en St.Jacobsschelpen kruiden en even bakken in een Tefalpan met een drupje olie. De saus op het bord gieten en de overige ingrediënten netjes rangschikken.





Ingrediënten voor 4 personen

300 g zalmfilet, 4 scampi, 4 jacobsschelpen, 200 g lamsoren, verse tijm, verse basilcum, 1 eetl. frambozen azijn, 1,5 dl balsamico azijn, 100 g boter, 225 g bloem, 1 eetl. olijfolie, 1 ei, 7 draadjes saffraan, 1 mespunt koenjit, 4 eetl. heet water, zout & peper