Fruits de mer à la Turque

home > voorgerechten > Fruits de mer à la Turque

Pers de sinaasappel uit. Laat de fruits de mer uitlekken. Spoel de visstukjes af en doe ze in een kom. Snijd de schoongemaakte paprika in kleine blokjes. Snijd de olijven doormidden. Was en droog de sla. Meng het sinaasappelsap, de olijfolie, olijven en de tenen knoflook uit de knijper door de vis. Verdeel eerst de sla en dan de vis over 4 glaasjes. Garneer het gerecht met ansjovisrolletjes en hete pepertjes.





Ingrediënten voor 4 personen

1 sinaasappel, 250 g fruits de mer (gemende vis: garnalen, mosselen, inktvis enz.), 1 rode paprika, 20 groene olijven zonder pit, 100 g veldsla, 2 eetl. olijfolie, 2 tenen knoflook, 1 blikje ansjovisrolletjes, 8 ingemaakte hete groene pepers uit een potje