Koude Indische meloen

home > voorgerechten > Koude Indische meloen

Snijd het dekseltje van de meloen en verwijder de pitten met een lepel. Haal met de aardappelsteker balletjes uit de meloen en zet deze met de uitgeholde vrucht op een koele plaats. Snijd de geschilde en gewassen selderijknol in reepjes en stoof deze 10 min. in wat water met zout. Roer een niet al te volle theelepel kerriepoeder door de mayonaise en breng op smaak met citroensap en wat zout. Vermeng de mayonaise met het in stukjes gesneden vlees van de kip, de reepjes selderij en de meloenballetjes. Vul de meloen met deze salade en garneer met de walnoten en maraskijnkerstjes. Verdeel de meloen aan tafel op bordjes.





Ingrediënten voor 4 personen

1 suikermeloen (van ca 750 g), 250 g gekookte kipstukjes, 3 eetl. mayonaise, ½ selderijknol, 1 theel. kerriepoeder, sap van ½ citroen, zout, wat gepelde walnoten, maraskijnkerstjes