Meloen met kip

home > voorgerechten > Meloen met kip

Snijd de meloen in vieren, laat 2 cm. van het vruchtvlees aan de schil zitten, snijd het afgesneden vruchtvlees in kleine blokjes en zet zowel het vruchtvlees als de meloenschillen in de koelkast. Kook de kipfilet ca. 30 min. in een klein beetje water met een tikje zout en doe er de laatste 10 min. de in reepjes gesneden selderijknol bij. Roer een ½ theel. kerrie door de mayonaise en het citroensap en vermeng hiermee het in stukjes gesneden kippenvlees, de selderij en de meloenblokjes. Leg op elk bordje in kwart meloen, met daar overheen een kwart van het kippenmengsel. Leg bovenop de vulling een paar walnoten en gekonfijte kersen.





Ingrediënten voor 4 personen

1 suikermeloen, 100 g kipfilet, ½ selderijknol, 3 eetl. mayonaise, sap van ½ citroen, zout, ½ theel. kerrie, 12 gepelde walnoten, 12 gekonfijte kersen