Saté in bladerdeeg

home > voorgerechten > Saté in bladerdeeg

Ontdooi de plakken bladerdeeg en de porties saté. Verwijder de stokjes uit de saté en snijd de ananas doormidden. Leg in het midden van de plakken bladerdeeg een halve schijf ananas en leg hierop de stukjes vlees van één stokje afgehaald. Verdeel de satésaus over de pakketjes maar zorg dat de randen vrij blijven. Smeer de randen van het bladerdeeg in met het eigeel en vouw de pakketjes dicht (net als een appelflap). Druk de rand van het bladerdeeg stevig aan met de puntjes van een vork. Bestrijk de pakketjes met een dun laagje eigeel en plaats ze voor een uur in de koelkast. De pakketjes kunnen nu, 20 min. in een voorverwaarmde oven (180ºC) worden afgebakken.





Ingrediënten voor 4 personen

6 plakjes bladerdeeg, 2 porties kipsaté, (6 stokjes) 3 schijven ananas, eigeel van 1 ei