Worstjes in een jasje

home > voorgerechten > Worstjes in een jasje

Van meel, gist, kruiden, vet, 150 ml water en de eieren een compact deeg roeren. Op warme plaats afgedekt ½ uur laten rijzen. Het deeg in 8 porties verdelen en deze op een met meel bestoven werkvlak dun uitrollen. Op elk deeglapje 1 worstje leggen. Ketchup, mosterd en bieslook goed vermengen. Met dit mengsel de worstjes bestrijken, in het deeg rollen en in een frituurpan goudbruin bakken.





Ingrediënten voor 4 personen

200 g tarwemeel, 200 g volkorenmeel, 1 pakje droge gist, 1 theel. zout, 1 theel. suiker, 1 theel. gemalen koriander, 1 theel. kardemom, 1 eetl. gesmolten boter, 2 eieren, 8 bokworstjes, 4 eetl. curryketchup, 2 eetl. mosterd, 2 eetl. bieslookrolletjes