Caesarsalade met kip

home > wild-en-gevogelte > Caesarsalade met kip

Om de dressing te maken, meng alle ingrediënten in een kan, schud de kan goed en zet hem in de koelkast. Snijd het brood in blokjes van 1½ cm en frituur ze totdat ze goudbruin zijn. Leg ze op keukenpapier om de olie eruit te laten trekken. Verwarm de grill voor. Snijd het overtollige vet en zeen van de kip. Smeer haar licht in met mosterd en bestrooi haar met versgemalen zwarte peper. Gril beide kanten 4-6 min., of totdat de kip door en door gaar is. Bedek haar en laat haar staan terwijl je de salade bereidt. Roer sla, dressing en croutons (het gefrituurde brood) door elkaar en doe het in een grote slakom. Snijd de kipfilets in 6-8 repen en leg ze op de salade. Bestrooi ze met snippers parmezaanse kaas en serveer de salade als de kip nog warm is.





Ingrediënten voor 4 personen

½ oud stokbrood, frituurolie, 3 kipfilets, 1 eetl. dijonmosterd, 1 krop Romaanse sla, 25 g parmezaanse kaassnippers, versgemalen zwarte peper
Voor de dressing: 80 ml olijfolie, 1-2 tenen knoflook, geperst, 2 eetl. citroensap, 6 ansjovisfilets, gehakt, 1 eierdooier, 3 eetl. room