Gebakken kippenlevertjes met whiskysaus

home > wild-en-gevogelte > Gebakken kippenlevertjes met whiskysaus

Kruid de kippenlevertjes met peper en zeezout, en bestrooi ze met bloem. Verhit een wok met olie en roerbak de kippenlevertjes tot ze lekker krokant zijn. Voeg de groenten toe en bak deze 2 min. mee onder voordurend roeren. Bestrooi de kippenlevertjes met gehakte dille en serveer ze in een opengesneden bagel en bedek ze met de zelfgemaakte whiskysaus. Meng in een kom de mayonaise, de tomatenketchup, de peterselie, wat zout en peper, en de whysky even door, tot een glad geheel.





Ingrediënten voor 4 personen

kippenlevertjes (300 g), 2 eetl. bloem, 200 gram gemengde roerbakmix, 1 dl. gehakte dille, zeezout, 2 eetl. olie, 4 bagels
Een Bagel is een heerlijk stevig broodje met een krokante buitenkant in de vorm van een donut. Het is uiterst geschikt voor veelzijdig beleg en heerlijk als ontbijt, lunch, diner of gewoon als tussendoortje. Een Bagel wordt hoofdzakelijk gemaakt van meel, water, malt en gist. Heel simpel eigenlijk. Voordat hij wordt gebakken wordt hij gedurende een aantal minuten in kokend water gelegd. Naast het broodje met een gat heeft de Bagel als kenmerkt dat hij vergeleken met andere broodsoorten behoorlijk zwaar is, zo’n 95 gram en dat hij bijna geen vet of cholesterol bevat, zolang je er geen flinke laag creamcheese op smeert……
voor de saus:
6 eetl. mayonaise, 1 eetl. tomatenketchup, fijngehakte peterselie, wat zout en peper, 1 theel. whisky