Kip met pesto

home > wild-en-gevogelte > Kip met pesto

Maal basilicum, pijnboompitten en parmezaanse kaas fijn. Voeg, terwijl de keukenmachine nog draait, de olie toe zodat een smeuïge pasta ontstaat. Breng hem op smaak. Verwijder overtollig vet en zeen van de kip. Verhit de extra olie en boter op hoog vuur in een braadpan en braad de kip bruin. Haal de kip uit de pan en laat haar licht afkoelen. Maak 4 inkepingen, tot driekwart door de kip. Vul elke inkeping met een theel. pesto. Fruit uitjes en knoflook ongeveer 5 min. Doe de kip terug in de pan (pestokant boven), en laat met het deksel op een kier 8-10 min. sudderen. Bestrooi de kip met de extra pijnboompitten.





Ingrediënten voor 4 personen

4 kippenborstfilets, 50 g verse basilicumblaadjes, 40 g pijnboompitten, geroosterd, 25 g parmezaanse kaas, geraspt, 60 ml olijfolie, 2 theel. extra olie, 2 theel. boter, 1 uitje, fijngehakt, 1 teen knoflook, geperst, 125 ml witte wijn, 200 ml kippenbouillon, 1 eetl. extra pijnboompitten, geroosterd