Kip pina colada

home > wild-en-gevogelte > Kip pina colada

Los het vleesextrakt op in 2,5 dl. warm water. Voeg er het ananassap en de geraspte kokosnoot bij. Breng aan de kook en laat 20 min. koken op een laag vuur. Zeef en zet weg. Kook de rijst in ½ l. kokend water met zout en peper. Kruid de kippenlapjes. Laat ze aan beide kanten bruien in 30 g boter. Zet het deksel op de pan en laat nog eens 10 min. bakken op een laag vuur. Stoof de in blokjes gesneden paprika in 5 min. in 30 g boter op een middel hoog vuur, breng op smaak met zout, voeg er de blokjes ananas bij. Breng op smaak met cayennepeper. Neem de kippenlapjes uit de pan en blus deze met de rum, voeg er de gezeefde vloeistof bij en laat inkoken. Giet door de zeef en voeg er de room bij. Leg de kippenlapjes in de saus, laat 5 min. warmen met deksel. Meng de rijst met de marjolein en de rest van de boter. Bestrooi met de in een niet klevende pan geroosterde amandelschilfers. Dien op, gegarneerd met de paprika- en ananasblokjes.





Ingrediënten voor 4 personen

4 kippenlapjes, 1 groene paprika, 4 eetl. geraspte kokosnoot, 10 cl. verse room, 200 g verse ananas in blokjes gesneden, vleesextrakt, 2 eetl. amandelschilfers, 5 cl. rum, 2,5 dl. ananassap, gehakte marjolein, zout, peper, cayennepeper, 200 g rijst, 90 g boter