Kipschotel met tomatensaus

home > wild-en-gevogelte > Kipschotel met tomatensaus

De kip uitèènsnijden en de stukken zouten. De boter lichtbruin laten worden in een braadpan, en hierin de stukken kip eerst aan de velkant en dan aan de andere kant lichtbruin bakken. Het spek bakken. De tomaten schillen en in stukken snijden. De paprika schoonmaken en ontpitten, en in reepjes snijden. De uien, knoflook (zonder velletje), tomaten, paprika, gemberpoeder, spek,( zonder spekvet) en de gewassen en doormidden gesneden champignons aan de kip toevoegen. De in stukjes gesneden gekookte aardappelen kunnen er ook bij. Alles samen 20 á 30 min. laten sudderen. ¼ l. bouillon toevoegen, het vocht aan de kook brengen, binden met de aangemengde bloem en de saus nog een paar min. zachtjes laten koken. Er kan bij gegeven worden sla of b.v. een mengsel van doperwten en worteltjes.





Ingrediënten voor 4 personen

1 braadkuiken (ca. 1 kg), zout, peper, 75 g boter, 100 g blokjes mager spek, 500 g tomaten, 1 paprika, 3 gesnipperde sjalotten, teentje knoflook, iets gemberpoeder, 100 g champignons, 250 g gekookte aardappelen, ¼ l bouillon, 30 g bloem