Laksakip

home > wild-en-gevogelte > Laksakip

Verhit de olie in een wok. Bak de pasta 2-3 min. op matig vuur, of totdat het begint te geuren. Voeg kokosmelk, bouillon en kip toe en breng het aan de kook. Zet het vuur zacht en laat het 15 min. sudderen, of totdat de kip gaar is. Kook de vermicelli in een grote pan water beetgaar. Laat de vermicelli uitlekken en verdeel dit samen met de gefrituurde tofu’s (sojavlees) en de helft van de taugé over 4 diepe kommen en schep de soep erdoor. Gaarneer de soep met de komkommer, resterende taugé, tofu, chilipasta en muntblaadjes. Serveer hem met partjes citroen.





Ingrediënten voor 4 personen

1 eetl. olie, 2-3 eetl. laksapasta, 2 blikken kokosmelk (elk blik 270 ml), 750 ml kippenbouillon, 600 g kipfilets, in blokjes, 250 g rijstvermiccelli, 8 gefrituurde tofu’s (sojavlees), diagonaal doorgesneden, 125 g taugé, 1 Turkse komkommer, in korte dunne reepjes, 100 g stevige tofoe, in 8 stukken gesneden, 4 theel. chilipasta, 5 g verse muntblaadjes, 8 partjes citroen