Boerenpannetje

home > alles-in-een-pan > Boerenpannetje

Kneed het gehakt met de kaas, de koffiemelk, zout en peper naar smaak; draai er balletjes van ter grootte van walnoten. Smelt de boter in een braadpan en bak de spekblokjes knapperig uit; schep de spekjes met een schuimspaan uit de pan. Bak in het achtergebleven vet de gehaktballetjes rondom bruin. Voeg de krielaardappeltjes, de wortelballetjes (of -plakjes) en de uitgelekte zilveruitjes toe; schep alles door elkaar. Laat het gerecht afgedekt zachtjes gaar worden in ca. 20 min.; roer af en toe, Roer de slagroom en de mosterd erdoor en laat het al roerende door en door warm worden. Strooi de spekjes erover en breng het gerecht op smaak met zout en peper.





Ingrediënten voor 4 personen

250 g (half om half) gehakt, 100 g geraspte belegen Goudse kaas, 2 eetl. koffiemelk, zout, peper, 50 g boter, 50 g ontbijtspek in blokjes, 750 g geschrapte krielaardappelen, 750 g Parijse worteltjes (wortel-balletjes) of winterwortel in plakjes, 12 zoetzure zilveruitjes, 1/8 l slagroom, 1 eetl. mosterd