Kapucijners met rundvlees en paprika

home > alles-in-een-pan > Kapucijners met rundvlees en paprika

Week de kapucijners 8-12 uur in 2 l koud water. Was de paprika’s en halveer ze, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd het vlees in stukjes. Verhit de boter in een braadpan en bak de stukjes vlees rondom bruin. Voeg ¾ van de paprikastukjes toe en bak ze 3 min. mee. Roer de tomatenpuree door het vlees-paprikamengsel en voeg de kapucijners met de helft van het weekwater toe. Breng de vloeistof aan de kook. Leg het deksel op de pan en laat alles zachtjes gaar worden in ca. 2 uur. Roer de sauspoeder los met ½ dl water en roer het mengsel door de kapucijners; breng het vocht weer aan de kook en laat het zachtjes 2-3 min. pruttelen.Roer de crème fraîche door de kapucijners en voeg naar smaak zout en peper toe. Bestrooi met de geraspte kaas en de rest van de paprikastukjes. Lekker met een salade.





Ingrediënten voor 4 personen

400 g gedroogde kapucijners, 1 groene paprika, 1 rode paprika, 500 g magere runderlappen, 25 g boter, 1 blikje (70 g) tomatenpuree, 1 zakje paprika-roomsaus, 1/8 l crème fraîche, zout, peper, 100 g grofgeraspte jonge Goudse kaas