Kippenlevertjes met aardappelblokjes en maïs

home > alles-in-een-pan > Kippenlevertjes met aardappelblokjes en maïs

Snijd de kippenlevertjes doormidden, verwijder adertjes en andere ongerechtigheden. Bestrooi de levertjes met zout, peper en knoflookpoeder en wentel ze door de bloem. Verhit de olie met de boter in een grote koekenpan en bak de aardappelblokjes op een hoog vuur bruin, ca. 5 min. Voeg de kippenlevertjes toe en bak ze al omscheppend nog 5 min. mee. Giet de maïskorrels af en roer ze door het aardappel-levermengsel; laat alles door en door warm worden. Neem de pan van het vuur en bestrooi met de peterselie en de geraspte kaas.





Ingrediënten voor 4 personen

400 g diepvries aardappelblokjes ontdooid, 300 g kippenlevertjes, zout, peper, ½ theel. knoflookpoeder, 1 eetl. bloem, 3 eetl. olie, 25 g boter, 1 blikje (340 g) maïskorrels, 1 eetl. gesnipperde peterselie, 50 g grofgeraspte oude Goudse kaas