Snelle chilli

home > alles-in-een-pan > Snelle chilli

Maak de groenten schoon; snipper de ui en snijd de courgettes in blokjes. Verhit de boter in een braadpan en bak het gehakt met een vork rul en grijs. Bak de uisnippers en de courgetteblokjes even mee en voeg de chillipoeder en zout en peper naar smaak toe. Schenk ca. 1 dl water bij het gehaktmengsel en laat alles afgedekt zachtjes gaar worden in ca. 5 min. Spoel intussen de bruine bonen en de rode bonen af in een zeef en laat ze uitlekken. Giet de maïskolfjes af en snijd ze in stukjes van ca. 1 cm. Roer de uitgelekte bonen en de maïskolfjes door het gehaktmengsel en laat alles door en door warm worden; roer af en toe. Breng de chilli op smaak met zout en peper en geef de geraspte kaas er apart bij.

Variatie: Vervang de maïskolfjes door 1 gesnipperde rode paprika en voeg deze tegelijk met de ui toe.





Ingrediënten voor 4 personen

1 grote ui, 2 grote courgettes (ca. 700 g), 30 g boter, 300 g (half om half) gehakt, 2 theel. chillipoeder, zout, peper, 1 blik (ca. 800 g) bruinebonen, 1 blik (ca. 400 g) rode bonen (kidney beans), 1 blikje (ca. 150 g) mini-maïskolfjes, 100 g geraspte oude Goudse kaas