Brabantse 'veekoeken' (savooiekoolrolletjes)

home > alles-met-gehakt > Brabantse 'veekoeken' (savooiekoolrolletjes)

Maak de kool schoon en breek de bladeren eraf.
Kook deze 10 minuten in ruim water met zout en laat ze goed uitlekken.
Maak het gehakt met zout, peper en het gesnipperde uitje aan en verdeel het
in evenveel balletjes als er koolbladeren zijn.
Bak de balletjes in de boter aan alle kanten bruin, maar niet gaar.
Leg de balletjes op de bladeren, rol de bladeren op en bind ze met wat
keukengaren vast.
Beboter een ovenschaal en leg de rolletjes erin.
Bak de gesnipperde ui in de bakboter van het gehakt en blus het vet met wat
azijn.
Giet dit over de rolletjes.
Dek de schaal met een deksel of met folie af, schuif de schaal in een op
220°C voorverwarmde oven, en bak de rolletjes 20 minuten.





Ingrediënten voor 4 personen

1 kleine savooiekool
500 g half-om-halfgehakt
1 uitje
zout, peper
40 g boter
boter om in te vetten
1 flinke ui
een scheutje azijn