Gehakt met komkommer

home > alles-met-gehakt > Gehakt met komkommer

KKook de snelkookrijst in ruim water in ongeveer 10 min. gaar. Giet het water af en laat de rijst met de deksel op de pan een kwartiertje staan. Bak het verkruimelde gehakt in de boter licht goudbruin. Laat de gesnipperde ui even meefruiten, zonder de ui bruin te laten worden. Roer er zout, peper, nootmuskaat en paprikapoeder door. Voeg de champignonsoep toe en de in kleine blokjes gesneden geschilde komkommer. Laat het geheel ruim 20 min. doorpruttelen. Roer de yoghurt erdoor, laat de massa goed warm worden en schep deze over de gekookte rijst.





Ingrediënten voor 4 personen

500 g varkensgehakt, 1 gesnipperd uitje, 1 eetl. boter, ½ theel. zout, mespunt peper, mespunt nootmuskaat, 2 theel. paprikapoeder, ½ kop onverdunde champignonsoep, ½ kop in blokjes gesneden komkommer, ½ kop yoghurt, 1 kop snelkookrijst