Gehaktbal speciaal

home > alles-met-gehakt > Gehaktbal speciaal

Doe het gehakt in een schaal en meng er het paneermeel, het ei, de uitgeperste
knoflook, de komijn, peper, zout en de gehaktkruiden door.
Verdeel het gehakt in ballen.
Snijd evenveel blokjes kaas, druk die in de gehaktballen en draai ze rond.
Smelt de boter in een pan en braad de gehaktballen, onder af en toe keren, in
± 10 minuten bruin.
Tip: Druk de gehaktballen na het ronddraaien aan beide kanten plat, zodat ze
niet kunnen wegrollen.
Doe er na ± 10 minuten 1 kopje water bij en zet de pan op laag vuur.
Na ± een kwartier kunt u de gehaktballen eten met mosterd of mayonaise.
Variatie:
Doe bij de bereiding ook nog een fijngesnipperde ui door het gehakt.
Doe er bij de bereiding een theelepel sambal oelek door.
Voordat de blokjes kaas in het rauwe gehakt gaan, kunt u ze met een plakje
ham omwikkelen.





Ingrediënten voor 4 personen

500 g rundergehakt
1 ei
1 kopje paneermeel
2 teentjes knoflook
1 zakje gehaktkruiden
2 theelepels komijn
blokjes oude of jonge kaas
zout, peper
2 eetlepels boter