Gehaktballen met kerriesaus

home > alles-met-gehakt > Gehaktballen met kerriesaus

Meng het gehakt met het ei, broodkruim, melk, zout, peper, nootmuskaat en paprikapoeder en vorm er niet te grote ballen van. Bak ze in de boter aan alle kanten mooi goudbruin. Schud de pan nu en dan heen en weer om ze gelijkmatig te laten kleuren. Laat de gesnipperde ui samen met de kerrie even meefruiten, neem de ballen dan uit de pan en strooi de bloem over de uien heen. Roer goed door tot geen wit meer te zien is en voeg dan de warme bouillon toe. Blijf steeds goed roeren tot een dikke saus is ontstaan. Voeg de melk toe en leg de gehaktballen er weer bij. Doe een deksel op de pan en laat het geheel nog een kwartiertje doorpruttelen. Geef er gekookte rijst bij.





Ingrediënten voor 4 personen

500 g varkensgehakt, 1 ei, ½ kop zacht broodkruim, ¼ kop melk, 1 theel. zout, mespunt peper, mespunt nootmuskaat, 2 theel. paprikapoeder, 3 eetl. boter, 1 gesnipperde ui, 3 theel. kerrie, 3 eetl. bloem, 1 kop bouillon van 1 blokje, ½ kop melk