India'se gehaktballetjes

home > alles-met-gehakt > India'se gehaktballetjes

Meng het zout door het gehakt en vorm er balletjes van ter grootte van een ei. Braad ze in de olie (liefst olijfolie, anders zonnebloem- of maïsolie) licht goudbruin. Snijd de uien in dunne plakken en de tomaten in kleine stukjes. Voeg ui, tomaat en alle kruiden toe, voeg na 5 min het water toe en leg een deksel op de pan en laat het geheel een half uurtje stoven. Neem wat stoofvocht eruit, laat dit even afkoelen en meng het door de zure room. Giet dit mengsel in de pan en laat alles samen weer goed warm worden. Laat het niet meer koken. Geef er macaroni of rijst bij.





Ingrediënten voor 4 personen

750 g lamsgehakt, ½ theel. zout, 1 eetl. olie, 2 uien, mespunt kummel, mespunt gemberpoeder, 1 theel. paprikapoeder, ½ theel. koriander (geplet), 1 theel. kerriepoeder, 250 g tomaten, ½ kop water, 1 bekertje zure room