Olijvengehaktbrood met ossobuccosaus

home > alles-met-gehakt > Olijvengehaktbrood met ossobuccosaus

Vermeng het gehakt, de ui, ansjovis, olijven, ½ theel. citroenschil, zout
en peper en vorm dit tot een broodje.
Bak het broodje in de olie rondom bruin.
Voeg na ± 20 minuten de tomaat, tomatensaus, uitgeperste knoflook, basilicum,
zout en peper toe en laat alles zonder deksel ± 10 minuten zachtjes koken.
Serveer het gehaktbrood in plakken gesneden met saus.
Vermeng ½ eetl. geraspte citroenschil met de peterselie en strooi dit
erover.
Lekker met penne en andijviesla met sinaasappel, walnoten en een vinaigrette
van 3 eetl. walnotenolie, 1 eetl. sinaasappelsap, 1 theel. mosterd
en zout en peper.





Ingrediënten voor 4 personen

250 g kalfsgehakt
1 kleine gesnipperde ui
15 g fijngesneden ansjovisfilets
25 g gehalveerde zwarte olijven
25 g gehalveerde groene olijven
½ theelepel + ½ eetlepel geraspte citroenschil
zout, peper
2 eetlepels olijfolie
1 kleine vleestomaat in stukjes
1 dl tomaten basissaus (pot)
1 teentje knoflook
½ eetlepel fijngesneden basilicum
½ eetlepel fijngesneden peterselie