Thaise ballen

home > alles-met-gehakt > Thaise ballen

Schil de mango en snijd hem in kleine stukjes, Hak de peper, de helft van de koriander, de gember en knoflook fijn en meng het samen met het paneermeel en de vissaus door het gehakt. Breng het gehakt verder op smaak met een snufje zout en peper en roer het ei erdoor. Draai vier ballen van het gehakt en bak ze rustig in een beetje olie op half hoog vuur. Voeg de kokosmelk toe als ze aan beide kanten mooi bruin zijn, en laat het geheel rustig pruttelen tot de kokosmelk grotendeels (na ongeveer tien min.) is ingekookt. Leg een mangogehaktbal op een bord en schep er wat saus over. Doe dit met de andere ballen ook. Lekker met rijst.





Ingrediënten voor 4 personen

500 g rundergehakt, ½ mango, 1 duimpje verse gemberwortel, ½ rode peper, 2 eetl. koriander, 1 teentje knoflook, 2 eetl. paneermeel, 4 dl kokosmelk, 2 eetl. vissaus, 1 ei, olijfolie