Turkse gevulde paprika's

home > alles-met-gehakt > Turkse gevulde paprika's

Hulpmiddelen
Handen en piepermessie, evt. voor de ui staafmixer.
Haal het bovenste gedeelte van de paprika voorzichtig los met een scherp aardappelschilmesje en verwijder de pitten, bewaar het bovenste gedeelte wel om ze later weer terug op de paprikas te plaatsen.
Was de rijst goed, en doe die samen met de gehakt, gesnippert ui, tomatenpuree,peper en zout, de peterselie en de mint, de scheut slaolie, in een kom, vermeng alles heel goed.
doe de vulling in de paprikas totdat ze bijna gevuld zijn.
plaats de hoedjes (de topjes van de paprikas) weer terug op de paprika’s
Doe de gevulde paprikas in een pan, zorg dat ze goed stevig staan, zet er desgewenst een aardappel tussen om het vast te zetten.
Vul de pan met water totdat de paprikas voor 3/4 onder staan.
doe er de in vieren gehakte ui bij, het bouillon blokje, en de knoflook.
Breng het geheel aan de kook, en zet het vuur daarna zacht,
Laat het ongeveer 3 kwartier tot een uur zachtjes koken.
Serveertips:
Dit is heel lekker met een sausje van yoghurt
en knoflook





Ingrediënten voor 4 personen

RIJST, (de surinaamse is heel lekker!! Zorg echter dat je geen snelkookrijst neemt!)
neem ongeveer een half kopje rijst.
GEHAKT, ongeveer een pond (turken nemen runder, ik neem half om half)
6 RODE PAPRIKAS,
TOMATENPUREE ongeveer 4 eetlepels,
KNOFLOOK 3 tenen(in grove stukken gehakt)
BOULLION BLOKJE, SLAOLIE goede scheut
2 UIEN, 1 (fijngesneden)
1 in vieren gehakt,
PETERSELIE, naar smaak (fijngehakt)
MINTBLAD naar smaak (fijngehakt)
PEPER (naar smaak)
ZOUT (naar smaak)