Zweedse gehaktballen

home > alles-met-gehakt > Zweedse gehaktballen

Week het broodkruim in de koffiemelk. Vermeng het gehakt met het geweekte kruim, de eieren, aardappelpuree, zout, bruine suiker, kruidnagel, gemberpoeder, nootmuskaat, kerrie en peper en kneed er niet te grote ballen van. Haal ze door de bloem, schud overtollig bloem er af en bak ze in de boter mooi goudbruin. Schud de pan nu en dan eens heen en weer om ze gelijkmatig te laten kleuren. Voeg wat water toe aan het braadvocht en bind deze jus desgewenst met wat maïzena.





Ingrediënten voor 4 personen

500 g rundergehakt, 500 g varkensgehakt, 2 opgeklopte eieren, 1 kop broodkruim, ¾ kop aardappelpuree, 1 theel. zout, ½ kop koffiemelk, 1 theel. bruine suiker, 1 fijngehakt of gemalen kruidnageltje, mespunt gemberpoeder, mespunt nootmuskaat, mespunt kerrie, mespunt peper, 3 eetl. bloem, 3 eetl. boter