Geroosterde bananen

home > alles-op-de-barbecue > Geroosterde bananen

Trek van elke banaan 3 schilsegmenten af. Maak het vruchtvlees hierna voorzichtig van de rest van de schil los. Er dienen ‘bootjes’ over te blijven. Meng de (zachte) boter met citroensap en basterdsuiker. Gebruik de helft ervan om met een theelepel de bodem van elk ‘bootje’ te bestrijken. Leg het vruchtvlees in de schillen terug en bestrijk het met de rest van het botermengsel. Vouw de 3 schilsegmenten weer dicht. Leg de bananen niet al te dicht bij de warmtebron van de barbecue. Laat ze zo lang roosteren tot de schillen aan de buitenkant zwart zien, maar nog net niet verbrand zijn. Dien de bananen in hun ‘bootjes’ op. Sprenkel 1-2 theelepels cointreau over elke banaan.





Ingrediënten voor 4 personen

4 ‘rechte’ bananen – 40 g boter – 1 eetlepel citroensap – 25 g witte basterdsuiker – 4-8 theelepels cointreau