Geroosterde forellen

home > alles-op-de-barbecue > Geroosterde forellen

Spoel de vissen van binnen en van buiten onder koud stromend water af. Maak ze droog met keukenpapier en besprenkel ze aan de binnenkant met citroensap. Laat de vissen 10-15 minuten liggen. Maak ze daarna opnieuw droog. Leg 1 takje peterselie en 1 takje selderij in de buikholte van elke forel. Bestrijk ze met een kwastje met olie. Rooster de vissen in 8-10 minuten (afhankelijk van de dikte) aan alle kanten bruin. Keer de vissen tijdens het roosteren enkele malen om en bestrijk ze tegelijkertijd met wat olie. Bestrooi de vissen na het roosteren met wat zout.

Variatie: Op precies dezelfde wijze kunt u ook andere kleine vissoorten zoals ponen, schelvisjes, (pan)haringen, wijtingen en makrelen roosteren.





Ingrediënten voor 4 personen

4 verse forellen – 1 eetlepel citroensap – 1 dl (zonnebloem)olie – zout – 4 takjes peterselie – 4 takjes bladselderij