Bonbons met Spaanse peper

home > bonbons > Bonbons met Spaanse peper

Kook het water met 100 g suiker.
Snijd de peper in dunne sliertjes.
Blancheer de pepersliertjes zo’n 2 minuten in het kokende suikerwater.
Leg de sliertjes dan in de rest van de suiker. (Gooi het suikerwater niet weg, maar laat het op het vuur staan!)
Pers de limoen uit, en voeg het sap bij het suikerwater.
Laat het suikerwater inkoken tot een siroop.
Smelt 200 g chocolade au bain marie.
Voeg de crème fraîche toe en twee eetlepels van de siroop.
Giet dit mengsel op een plaat, bedekt met bakpapier, zo’n 3 cm. hoog, en laat het afkoelen in de koelkast.
Zodra het goed gestold en afgekoeld is: snijd het mengsel in blokjes.
Smelt de rest van de chocolade au bain marie.
Doop de blokjes met behulp van een vork in de gesmolten chocolade.
Leg er èèn of twee gesuikerde pepersliertjes op.
Leg de bonbons op een plaat, bedekt met bakpapier, en laat het afkoelen in de koelkast.





Ingrediënten voor 4 personen

500 g pure chocolade
200 g crème fraîche
1 spaanse peper
200 g witte basterdsuiker
1 limoen
300 ml water