Chocotruffels (met rum of cognac)

home > bonbons > Chocotruffels (met rum of cognac)

Breek de chocolade boven een pan in kleine stukjes. Spuit daarna de slagroom eroverheen en verwarm het geheel al roerend tot de chocolade gesmolten is, maar denk erom: het mag beslist niet koken! Neem de twee eierdooiers (zitten er geen stukjes schil in?) en roer die ook door het chocolademengsel. Als je dit gedaan hebt, kun je de pan van het vuur nemen. Je blijft nog wel een paar minuten in het spul roeren met een garde (vraag maar aan je moeder wat dat is) tot het is afgekoeld en ondertussen stop je er de vanillesuiker, de sterke drank (niet te veel!) en de blokjes koude boter bij. Zet het spul nu minstens twee uren in de koelkast, zodat het een stijve massa wordt. Daarna pak je twee niet al te grote lepels en net zoals je de sla vastpakt neem je nu bergjes chocospul en je rolt deze direct door de cacao. Laat de truffels er in liggen tot het moment dat je ze wilt presenteren. Net als de vorige keer mag je de truffels niet in de koelkast bewaren, maar wel op een koele, donkere plaats.





Ingrediënten voor 4 personen

225 gram melkchocolade
1 dl slagroom
2 eierdooiers
2 zakjes vanillesuiker
1 eetlepel bruine rum of cognac
25 gram koude roomboter, in blokjes gesneden
3 eetlepels cacaopoeder, gezeefd in een diep bord