Ajam ketjap in zoete sojasaus en paddestoelen met kerrienoedels

home > conimex-recepten > Ajam ketjap in zoete sojasaus en paddestoelen met kerrienoedels

Schil en snijd de komkommer in reepjes. Pers de citroen uit. Hak de helft van de kruiden grof. Trek de blaadjes van de rest van de kruiden los van de takjes.

Meng het citroensap met ½ dl water, 1-2 theelepels sambal, 2 eetlepels ketjap en de helft van de grofgehakte kruiden. Leg de komkommerreepje in de dressing en laat ze tenminste 10 minuten staan. Zo nu en dan omscheppen.

Kook ondertussen de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.

Verhit een hapjespan, voeg een scheutje olie toe en roerbak de kipreepjes 4 minuten. Voeg de roerbaksaus toe en verwarm alles 3 minuten.

Verhit een wok. Voeg een scheutje olie toe en wok de noedels met ½ eetl. kerrie djawa en 2 theel. sambal 2 minuten. Voeg 2 eetl. ketjap en de rest van de grofgehakte kruiden toe.

Schep de noedels en de ajam ketjap op 4 borden. Strooi de kruidenblaadjes erover en geef de salade erbij.





Ingrediënten voor 4 personen

Benodigdheden voor 4 personen:

1 komkommer 1 citroen 15 g gemengde groene kruiden (munt, peterselie en/of koriander) Conimex Sambal Brandal Conimex Ketjap Manis 1 zak (250 g) Conimex Wok Noedels Conimex Wok Olie 400 g kipreepjes 1 zak Conimex Roerbaksaus Ajam ketjap Conimex Kerrie Djawa