Ajam Paniki met mango en lente-uitjes

home > conimex-recepten > Ajam Paniki met mango en lente-uitjes

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Verhit een hapjespan, voeg een scheutje olie toe en roerbak de boontjes 3 minuten, voeg 1 tl van de boemboe toe en bak deze 2 minuten mee.

Voeg een flinke scheut water toe en laat de boontjes op een laag vuur met een deksel half op de pan in 15-25 minuten zachtjes gaar worden (hoe langer hoe zachter de boontjes, zo nodig nog een extra scheutje water toevoegen).

Schil ondertussen de mango, verwijder de pit en snijd in blokjes van ca. 3 cm. Snijd de lente-uitjes in zo dun mogelijke reepjes en leg ze in een bakje met ijskoud water zodat ze mooi opkrullen.

Snijd de kipfilets elk in 6 stukken. Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de kip 5 minuten. Roer er de rest van de boemboe en 2 dl water door.

Laat het geheel 5 minuten op een hoog vuur koken totdat de helft van het vocht verdampt is. Voeg op het laatst de blokjes mango toe en warm 1 minuut mee.

Schep de rijst, de boontjes en de ajam paniki met mango op 4 borden. Bestrooi met de lente-ui.

Op tafel
Vervang water bij de boemboe door Conimex Romige Kokosmelk.

Lekker anders kan ook:
Geef er lekker kruidige Conimex Sambal Badjak bij.





Ingrediënten voor 4 personen

Benodigdheden voor 4 personen:

400 g witte rijst
400 g gebroken sperzieboontjes
Conimex Wok Olie
1 bakje Conimex Boemboe voor Ajam Paniki
1 mango
6 lente-uitjes
400 g kipfilet