Babi ketjap met gewokte sambalgroenten en Chinese eiermie

home > conimex-recepten > Babi ketjap met gewokte sambalgroenten en Chinese eiermie

Pel en snijd de ui in ringen. Kook de eiermie volgens de aanwijzing op de verpakking. Verhit ondertussen een grote wok, voeg een scheutje olie toe en wok hierin
de uienringen en de vleesblokjes 3 minuten. Voeg 2 dl water en de boemboe toe en breng het geheel aan de kook.
Ca. 5 minuten zachtjes laten pruttelen. Verhit een andere wok of grote hapjespan, voeg een scheutje olie toe en
roerbak hierin de groenten 5 minuten. Voeg sambal naar smaak toe
(hoe meer, hoe heter!). Verdeel de eiermie over 4 borden, schep de babi ketjap erop en geef de sambalgroenten er apart bij.

Op tafel
Lekker met knapperige Conimex Kroepoek Bali.

Lekker anders kan ook:
Meng de uitgelekte eiermie met een scheutje Ketjap Manis en eventueel wat fijngehakte selderij.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Thaise tomatensoep en Citroensorbet mèt toe.





Ingrediënten voor 4 personen

Benodigdheden voor 4 personen:

1 ui 1 zak Conimex Chinese Eiermie Conimex Wok Olie 400 g roerbakvleesblokjes 1 bakje Conimex Boemboe
voor Babi Ketjap 600 g gemengde roerbakgroenten Conimex Sambal Tjampoer