Chinese BBQ spiesjes met gewokte groentenoedels

home > conimex-recepten > Chinese BBQ spiesjes met gewokte groentenoedels

Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.

Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes. Maak de shii-takes schoon en halveer de grote shii-takes. Maak de prei en paprika schoon en snijd in gelijke stukjes. Rijg de blokjes kip om en om met wat stukjes groenten aan spiesjes. Besprenkel met wat olie, zout en peper naar smaak.

Rooster de spiesjes op de BBQ, op een hete grillplaat of in een hete grillpan, in ca. 8 minuten rondom bruin en gaar.

Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de overgebleven groenten ca. 3 minuten. Voeg de noedels en 1 tl sambal toe en warm het geheel goed door.

Meng de ketchup met de rest van de sambal en geef apart bij de spiesjes. Verdeel de gewokte noedels over 4 borden en leg de spiesjes ernaast.

Op tafel
Zet frisse Conimex Atjar Tjampoer , knapperige Kroepoek en lekkere Ketjap Manis op tafel voor een complete BBQ.

Lekker anders kan ook:
Ook heerlijk met warme Conimex Pinda Satésaus erbij.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Vietnamese slarolletjes en Gewokte ananas met limoen en geraspte kokos toe.





Ingrediënten voor 4 personen

Benodigdheden voor 4 personen:

1 zak (250 g) Conimex Wok Noedels 400 g kipfilet 1 bakje shii-take paddenstoelen 2 smalle preien 3 paprika’s Conimex Wok Olie 2 theel. Conimex Sambal Manis 1 dl tomatenketchup