Chinese zoetzuur van roerbakvlees en kerstomaatjes met groenterijst

home > conimex-recepten > Chinese zoetzuur van roerbakvlees en kerstomaatjes met groenterijst

Meng het roerbakvlees met de marinademix (uit het pakje) en 2 eetlepels olie.
15 minuten laten marineren. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Maak de tomaatjes schoon en halveer eventueel de grote exemplaren. Verhit een grote wok en roerbak hierin het roerbakvlees 2 minuten. Meng ondertussen de mix voor saus (uit het pakje) met 3,5 dl koud water. Voeg de tomaatjes en de saus toe aan het vlees en breng de saus al roerende
aan de kook. 5 minuten zachtjes laten pruttelen. Verhit een andere grote wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak de groenten
en het kerriepoeder 5 minuten. Meng de warme rijst met de geroerbakte groenten. Verdeel de groenterijst
over 4 borden en schep het zoetzuur vlees ernaast.

Op tafel
Zet lekker knapperige Conimex Kroepoek Bali op tafel.

Lekker anders kan ook:
Voeg met de tomaatjes stukjes ananas (uit blik) of een handvol
gewelde rozijnen toe.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Vietnamese slarolletjes met dip en Limoenkwark toe.





Ingrediënten voor 4 personen

Benodigdheden voor 4 personen:

400 g roerbakvleesblokjes 1 pakje Conimex Mix
voor Chinese Zoetzuur Conimex Wok Olie 400 g rijst 1 bakje (250 g) kerstomaatjes 300 g roerbakgroenten 2 el Conimex Kerrie Djawa