Gehaktballetjes Pangang met Chinese uienmie

home > conimex-recepten > Gehaktballetjes Pangang met Chinese uienmie

Meng het gehakt met een scheutje ketjap, de peper en 2 el gebakken uitjes. Maak er kleine balletjes van.

Was en snijd de bleekselderijstengels in smalle repen van ca. 5 cm lengte.

Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en bak hierin de gehaktballetjes in ca. 3 minuten rondom goudbruin. Voeg de bleekselderij toe en wok 3 minuten mee. Voeg de roerbaksaus toe en laat 5 minuten zachtjes pruttelen.

Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking.

Was en snijd ondertussen de lente-uitjes in smalle ringen. Meng de mie met lente-uitjes, de rest van de gebakken uitjes en sambal naar smaak.

Verdeel de mie over 3-4 borden en schep de gehaktballetjes met bleekselderij en babi pangangsaus ernaast.

Op tafel
Geef er lekker frisse Conimex Atjar Tjampoer bij.

Lekker anders kan ook:
Voor dit gerecht kun je de bleekselderij vervangen door worteltjes. Met de uitjes en sambal kun je aan de mie ook nog versgehakte koriander toevoegen.





Ingrediënten voor 4 personen

Benodigdheden voor 4 personen:

400 g gehakt Conimex Ketjap Manis ½ theel. peper 4 eetl. Conimex Gebakken Uitjes 1 struik bleekselderij Conimex Wok Olie 1 zak Conimex Roerbaksaus voor Babi Pangang 1 zak (250 g) Conimex Chinese Eiermie 1 bosje lente-uitje ½ theel. Conimex Sambal Manis