Gewokte Eiermie met 'babi' reepjes

home > conimex-recepten > Gewokte Eiermie met 'babi' reepjes

Meng de vleesreepjes met 4 eetlepels wokolie en de marinademix (uit het pakje), ca. 15 minuten laten trekken.
Breng ondertussen in een ruime pan een flinke laag water aan de kook. Voeg de mie toe, kook deze in ca. 4 minuten gaar. Trek de mie na 1 minuut koken met 2 vorken los en roer tijdens het koken nog even om. Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Zet een grote wok op hoog vuur, laat de wok heet worden. Voeg een scheutje wokolie toe en wok de vleesreepjes ca. 5 minuten. Schep de preiringen erdoor en wok deze 3 minuten mee. Voeg de sausmix (uit het pakje), 3 dl water en het citroensap toe en laat dit ca. 2 minuten pruttelen. Schep de mie en de sesamzaadjes erdoor en wok nog 3 minuten.
Schep de gewokte eiermie in diepe borden of kommen.

Lekker anders kan ook
Voeg met de prei 1 in blokjes gesneden paprika toe. Vervang de gesneden prei door een roerbakgroentepakket.

Op tafel
Zet Conimex Sambal en Ketjap op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen.





Ingrediënten voor 4 personen

Benodigdheden voor 4 personen:

500 gram (varkens)vleesreepjes
Conimex Wok Olie
1 pakje Conimex Mix voor Babi Pangang
1 zak Conimex Chinese Eiermie
600 gram gesneden preiringen
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels sesamzaadjes