Gewokte Tjap Tjoi met sojasaus

home > conimex-recepten > Gewokte Tjap Tjoi met sojasaus

Was en halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in schuine stukjes.
Zet een grote wok op hoog vuur en laat de wok heet worden. Voeg een scheutje wokolie toe en wok de runderreepjes ca. 3 minuten. Schep de paprikastukjes en de spitskool erdoor en wok deze 3 minuten mee. Roer er vervolgens de sausmix (uit het pakje), ½ l water en 3 eetlepels sojasaus door en laat dit ca. 3 minuten zachtjes pruttelen.
Breng ondertussen in een ruime pan een flinke laag water met een scheutje sojasaus aan de kook. Voeg de mie toe, kook deze in ca. 4 minuten gaar. Trek de mie na 1 minuut koken met 2 vorken los en roer tijdens het koken nog even om. Afgieten in een vergiet en goed laten uitlekken.
Schep de eiermie en de gewokte tjap tjoi in diepe borden of kommen.

Lekker anders kan ook
Vervang de runderreepjes door in reepjes gesneden kipfilet (ca. 5 minuten wokken) en vervang de sojasaus door ketjap manis of ketjap asin. Geef er een gemengde salade met tomaat bij, dan heb je je portie groente voor de dag lekker binnen.

Op tafel
Zet Conimex Kroepoek en Sambal op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.





Ingrediënten voor 4 personen

Benodigdheden voor 4 personen:

2 gele paprika’s
Conimex Wok Olie
300 gram roerbak(rund)vleesreepjes
400 gram gesneden spitskool
1 pakje Conimex Mix voor Tjap Tjoi
Conimex Sojasaus
1 zak Conimex Chinese Eiermie