Indiase Currykip

home > conimex-recepten > Indiase Currykip

Breng in een ruime pan een flinke laag water met wat zout aan de kook. Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 8 minuten gaar. Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan.
Snijd de kipfilet in blokjes.
Pel en snijd de uien en de knoflook fijn.
Verdeel de broccoli in roosjes en was ze. Snijd de steel van de broccoli in dunne plakjes.
Zet een grote wok op hoog vuur en laat de wok heet worden. Voeg een scheutje wokolie toe en wok de kipblokjes en de broccoli ca. 5 minuten. Voeg de ui, de knoflook en de djintan toe en wok ze 3 minuten mee. Schep de roerbaksaus erdoor en laat het gerecht nog 2 minuten pruttelen.
Schep de warme rijst in diepe borden of kommen en schep de currykip erover.

Lekker anders kan ook
Bestrooi de Indiase currykip met 2 eetlepels fijngehakte koriander. Vervang de kipfilet door in blokjes gesneden hamlapjes.

Op tafel
Zet Conimex Sambal en Gebakken Uitjes op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.





Ingrediënten voor 4 personen

Benodigdheden voor 4 personen:

zout
300 gram rijst
350 gram kipfilet
2 uien
2 teentjes knoflook
1 struik broccoli
Conimex Wok Olie
2 theelepels Conimex Djintan (komijn)
1 pot Conimex Roerbaksaus Kip Curry