Indische groente- en viscurry met amandelrijst

home > conimex-recepten > Indische groente- en viscurry met amandelrijst

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Rooster de amandelen in een hete droge koekenpan licht bruin en laat ze op een bord afkoelen.

Snijd de vis in stukken van ca. 4 cm. Pel de uitjes en snijd ze in 8 partjes. Haal de peultjes af. Snijd de tomaten in stukjes.

Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak de ui 3 minuten. Voeg de vis toe en wok nog 2 minuten. Voeg de peultjes en tomaten toe en wok ze 1 minuut mee. Voeg 2 dl water en de boemboe toe, breng aan de kook. Ca. 4 minuten zachtjes laten pruttelen.

Meng de rijst met de helft van de amandelen en sambal naar smaak.

Schep de rijst en de groente- en viscurry op 4 borden. Strooi de rest van de amandelen over de curry. Leg de kroepoek erbij.

Op tafel
Geef er de rest van de Conimex Kroepoek Bali bij en zet voor extra pit Sambal Brandal op tafel.

Lekker anders kan ook:
Maak de curry met gemengde zeevruchten (diepvries) in plaats van visfilet. De bereidingstijd is hetzelfde.





Ingrediënten voor 4 personen

Benodigdheden voor 4 personen:

400 g witte rijst 6 eetl. geschaafde amandelen 400 g stevige visfilet (bijv. pangasiusfilet) 3 kleine uitjes 300 g peultjes 300 g tomaten Conimex Wok Olie 1 bakje Conimex Boemboe voor Kerrie Groenten 1 theel. Conimex Sambal Brandal ½ zak Conimex Kroepoek Bali