Javaanse kokos bahmi met verse gember en kerrie-omelet

home > conimex-recepten > Javaanse kokos bahmi met verse gember en kerrie-omelet

Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten en goed laten uitlekken.

Meng de mix met 1 dl kokend water. Minstens 10 minuten laten staan.

Schil de gemberwortel en snijd in kleine smalle reepjes. Klop de eieren los met de kerrie en 1 el van de gewelde mix voor bahmi.

Verhit een wok. Voeg een scheutje olie toe en wok de spekblokjes 3 minuten. Wok de gember 1 minuut mee. Voeg de bamigroenten toe en wok 5 minuten. Voeg de gewelde mix toe en roerbak 2 minuten. Schep de mie en 3 el kokos erdoor en verwarm nog 3 minuten.

Bak ondertussen 4 dunne omeletjes: Verhit een scheutje olie in een koekenpan, schenk 0,25 van het losgeklopte ei in de pan, strooi er 0,5 el kokos over en bak heel even tot de onderkant lichtbruin is en de bovenkant droog. Vouw de omelet in vieren en leg hem op de bahmi om warm te houden. Bak nog 3 omeletten.

Schep de bahmi op 4 borden en leg de omelet erbij.

Op tafel
Zet lekker frisse Conimex Atjar Tjampoer, Knapperige Cassave Kroepoek en pittige Sambal Brandal op tafel.

Lekker anders kan ook:
De spekblokjes kunnen worden vervangen door gerookte kipreepjes.





Ingrediënten voor 4 personen

Benodigdheden voor 4 personen:

½ zak (250 g) Conimex Mie (nestjes) 1 zakje Conimex Mix voor Bahmi Goreng 50 g verse gemberwortel 4 eieren 1 theel. Conimex Kerrie Djawa Conimex Wok Olie 150 magere ontbijtspekblokjes 600 g bamigroenten 5 eetl. Conimex Geraspte Kokos