Kip Kerrie Kokos met mango en gember

home > conimex-recepten > Kip Kerrie Kokos met mango en gember

Kook de rijst (uit het pak) in 15. Afgieten.

Snijd de kipfilet in dunne reepjes.

Schil de mango, verwijder de pit en snijd in blokjes. Schil de gember en rasp fijn. Was de komkommer, halveer deze en snijd de helften in plakjes.

Meng de dressingmix (uit het pak) met 1 ½ dl koud water en meng met de komkommer.

Verhit ondertussen een wok of hapjespan, voeg een scheutje olie toe en wok de kip 5 minuten. Voeg de groenten en de gember toe en wok nog 2 minuten.

Voeg 3 dl koud water en de kerrie sausmix (uit het pak) toe. Goed roeren en 3 minuten zachtjes laten koken. Blokjes mango erdoor scheppen en 1 minuut mee warmen.

Verdeel de kip kerrie over 2-3 borden, schep de rijst en de komkommersalade ernaast en bestrooi met de geraspte kokos (uit het pak).

Lekker anders kan ook
Voeg in plaats van wokgroenten, 2 in reepjes gesneden paprika’s en 50 g gebroken sperzieboontjes toe (5 minuten wokken).

Op tafel
Zet Conimex Ketjap Asin en de vertrouwde Sambal Oelek in plaats van zout en peper op tafel.





Ingrediënten voor 4 personen

Benodigdheden voor 4 personen:

1 pak Conimex Kip Kerrie Kokos (maaltijdpakket) 400 g kipfilet 1 mango 1 stukje verse gember (ca. 5 cm) 1 komkommer Conimex Wok Olie 1 zak gemengde wokgroenten (400 g)

Halveer of vermenigvuldig de ingrediënten verhoudingsgewijs voor minder of meer personen.