Kokoscurry met sperzieboontjes en tofu

home > conimex-recepten > Kokoscurry met sperzieboontjes en tofu

Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook. Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 8 minuten gaar. Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 2 minuten laten staan.

Laat de tofu goed uitlekken, dep droog en snijd in blokjes van ca. 2 cm.

Meng de blokjes tofu met 3 eetlepels wok marinade. Laat het 3 minuten staan om te marineren.

Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en roerbak de sperzieboontjes 5 minuten.

Voeg de tofublokjes toe en roerbak deze 3 minuten mee.

Voeg de kruidenpasta, 1 dl water en de kokosmelk toe en laat het geheel
ca. 10 minuten zachtjes pruttelen.

Schep de kokoscurry op warme borden, bestrooi met de geraspte kokos of seroendeng en geef de warme rijst erbij.

Op tafel
Zet Conimex Seroendeng en Mango Chutney op tafel, om naar eigen smaak erbij te nemen.

Lekker anders kan ook:
Vervang de sperzieboontjes door broccoliroosjes en gebruik de kruidenpasta voor groene curry.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Indiase maïskoekjes en Aziatische vla-flip toe.





Ingrediënten voor 4 personen

Benodigdheden voor 4 personen:

300 g (basmati) rijst 1 pak Sofine Tofu Conimex Wok Marinade Conimex Wok Olie 500 g gebroken sperzieboontjes 1 bakje Conimex Kruidenpasta voor Rode Curry 1 pakje Conimex Romige Kokosmelk 2 eetlepels Conimex Geraspte Kokos