Mihoen met gerookte kip, spitskool, lente-ui en cashewnoten

home > conimex-recepten > Mihoen met gerookte kip, spitskool, lente-ui en cashewnoten

Snijd de gerookte kip in plakjes. Meng de marinademix (uit het pakje) en 2 eetlepels olie en voeg de kip toe.

Wel de groentekruidenmix minstens 10 minuten in 0.5 dl heet water.

Kook ondertussen de mihoen volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.

Was en snijd de spitskool in reepjes. Was en snijd de lente-uitjes in schuine stukjes. Hak de noten grof.

Verhit een grote wok, voeg een klein scheutje olie toe en wok hierin de kip 2 minuten. Voeg de spitskool toe en wok ca. 2 minuten mee.

Voeg de gewelde groentekruidenmix toe. Voeg de mihoen en de lente-uitjes toe, mengen en het geheel goed doorwarmen.

Schep de mihoen in 4 diepe borden of kommen, bestrooi met de cashewnoten

Op tafel
Geef er Sambal Manis bij voor wie het pittiger wil.

Lekker anders kan ook:
Vervang de gerookte kip door kipfilet (5 minuten bakken). In plaats van de cashewnoten zijn ook pinda´s erg lekker.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Kruidige kippensoep en Aziatische vlaflip toe.





Ingrediënten voor 4 personen

Benodigdheden voor 4 personen:

1 gerookte kipfilet (ca. 300 g) 1 pakje Conimex Mix voor Mihoen Speciaal 1 zak (250 g) Conimex Mihoen 1 spitskool 1 komkommer Conimex Wok Olie 6 lente-uitjes 50 g gezouten cashewnoten