Nasi Badjak met BBQ-kip & Satésaus Ketjap Manis

home > conimex-recepten > Nasi Badjak met BBQ-kip & Satésaus Ketjap Manis

Steek de barbecue aan of verwarm de oven voor op 220ºC.

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.

Maak de kruidenmix (uit het pakje) volgens de aanwijzing op de verpakking. Voeg 1 theel. Sambal Badjak toe.

Pel en snijd de uien in halve ringen. Snijd de kipfilet in dikke plakjes, meng deze met de marinade en laat ze minstens 10 min. marineren.

Laat de plakjes kip op een rooster op de barbecue of in de oven aan beide kanten in ca. 10 min. gaar worden.

Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak de groenten en de uienringen 8 min. Schep 2 theel. Sambal Badjak en de groentenmix (uit het pakje) erdoor en wok 3 min. mee. Schep de rijst erdoor en warm goed door.

Verwarm de satésaus volgens de aanwijzing op de verpakking. Verdeel de nasi en de BBQ-kip over 4 kommen of borden en geef de warme satésaus er apart bij.

Op tafel
Geef er Conimex Smaakmaker Kroepoek Bali bij voor een lekker knappertje.

Lekker anders kan ook:
De kip is ook lekker in blokjes gesneden en om en om met een partje (rode) ui aan satéstokjes geregen.





Ingrediënten voor 4 personen

Benodigdheden voor 4 personen:

400 g witte rijst 1 pakje Conimex Mix voor Nasi Speciaal Conimex Sambal Badjak 2 uien 400 g kipfilet Conimex Wok Olie 600 g nasigroenten Conimex Satésaus Ketjap Manis