Nasi Goreng met mini-saté & Smaakmaker Kroepoek Bali dip

home > conimex-recepten > Nasi Goreng met mini-saté & Smaakmaker Kroepoek Bali dip

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.

Meng de mix met 100 ml kokend water, tenminste 10 minuten laten staan. Snijd de komkommer in plakken en het vlees in heel kleine stukjes (ca. 1 cm). Meng het vlees met de boemboe en 1 eetl. olie. Rijg het vlees aan de cocktailprikkers (3-4 stukjes per stokje).

Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak de groenten 3 minuten. Wok de gewelde mix vervolgens 2 minuten mee. Schep de rijst en 1-2 tl sambal erdoor en roerbak nog 3 minuten.

Gril de mini-sateetjes in een grillpan rondom bruin en gaar, ca. 5 minuten. Verwarm de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verdeel de satésaus over 4 kommetjes en zet ze op grote borden. Schep de nasi ernaast en leg de plakjes komkommer, de sateetjes en de kroepoek erbij. Dip de komkommer, de sateetjes en de kroepoek in de satésaus.

Op tafel
Geef er Conimex Smaakmakers Gebakken Uitjes, Ketjap Asin en Sambal Manis bij.

Lekker anders kan ook:
Paprika, bleekselderij en worteltjes erbij zijn ook heerlijk om in de satésaus te dippen.





Ingrediënten voor 4 personen

Benodigdheden voor 4 personen:

400 g witte rijst 1 zakje Conimex Mix voor Nasi Goreng 1 komkommer 300 g hamlappen 2 eetl. Conimex Boemboe Saté Conimex Wok Olie 400 g Oosterse roerbakgroenten Conimex Sambal Manis 1 pot Conimex Satésaus Ketjap Manis 1 zak Conimex Kroepoek Bali Extra: cocktailprikkertjes