Nasi goreng met pinda's en rendang vlees met lente-uitjes

home > conimex-recepten > Nasi goreng met pinda's en rendang vlees met lente-uitjes

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.

Meng de mix met 1 dl kokend water. Minstens 10 minuten laten staan.

Hak de pinda´s grof. Snijd het donkere groen van de lente-uitjes in smalle ringen. Snijd de rest van de lente-uitjes in de lengte in vieren.

Verhit een hapjespan, voeg een scheutje olie toe en roerbak de vleesreepjes 3 minuten. Roerbak de lange stukken lente-ui 1 minuut mee. Voeg 2 dl water en de boemboe toe en laat het 5 minuten pruttelen.

Verhit ondertussen een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak de snijbonen 4 minuten. Roerbak de gewelde mix 2 minuten mee. Schep de rijst erdoor en wok nog 1 minuut. Voeg ketjap naar smaak toe. Roer 3/4 van de pinda´s erdoor.

Schep de nasi en het rendang vlees op 4 borden. Strooi de rest van de pinda´s en de groene uienringetjes over het vlees.

Op tafel
Zet heerlijk frisse Conimex Atjar Taugé en krokante Kroepoek Saté op tafel en geef er ook lekker kruidige Sambal Badjak bij.

Lekker anders kan ook:
Vervang de pinda´s door cashewnoten of geroosterde amandelen.





Ingrediënten voor 4 personen

Benodigdheden voor 4 personen:

400 g witte rijst 1 zakje Conimex Mix voor Nasi Goreng 50 g ongezouten pinda’s 10 lente-uitjes Conimex Wok Olie 400 g rundvleesreepjes 1 bakje Conimex Boemboe voor Rendang Vlees 600 g dun gesneden snijbonen Conimex Ketjap Manis