Oelek gehaktballetjes en zoete sojarijst

home > conimex-recepten > Oelek gehaktballetjes en zoete sojarijst

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten, met koud water afspoelen
en laten afkoelen.

Meng het gehakt met het ei, 1 tl zout, de seroendeng en de sambal. Vorm er 12 balletjes van. Eventueel in de koelkast 10 minuten laten opstijven. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in ca. 15 minuten rondom bruin en gaar. Was ondertussen de paksoi. Snijd grote bladeren in reepjes of scheur kleine blaadjes alleen maar los. Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de paksoi 5 min. Bestrooi met wat zout. Schep uit de wok in een schaal en houd afgedekt even warm. Schep de rijst in de wok en roerbak 2 minuten. Voeg de woksaus toe en wok nog 2 minuten. Schep de zoete sojarijst en paksoi op 4 borden. Leg de oelek gehaktballetjes ernaast.

Op tafel
Het is heel lekker om aan tafel wat Conimex Seroendeng over de paksoi te strooien.

Lekker anders kan ook:
Oelek gehaktballetjes kun je ook maken met fijngehakte garnalen erdoor. Vervang dan 200 g gehakt door 200 g fijngehakte rauwe garnalen en voeg ook wat gehakte koriander toe.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Kruidige kippensoep en Lychee-, sinaasappel- en aardbeisalade toe.





Ingrediënten voor 4 personen

Benodigdheden voor 4 personen:

400 g rijst 350 g runder- of kipgehakt 1 ei 3 el Conimex Seroendeng 2 tl Conimex Sambal Oelek Conimex Wok Olie 600 g (mini) paksoi 8 el Conimex Woksaus Indonesische Zoete Soja