Pittige gemarineerde garnalen met sajoerboontjes en gele knoflookrijst

home > conimex-recepten > Pittige gemarineerde garnalen met sajoerboontjes en gele knoflookrijst

Maak de marinade volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng met de garnalen en marineer ze 15 minuten. Maak ondertussen de sperziebonen schoon.

Verhit een scheutje olie in een hapjespan en roerbak hierin de sperziebonen 3 minuten. Meng er de boemboe en 3 dl water door en laat het op laag vuur 15-25 minuten pruttelen. Voeg een scheutje water toe, als er te veel vocht verdampt.

Schep 3 minuten voor het einde van de kooktijd de garnalen erdoor en laat ze in de saus gaar worden. Schep het gerecht regelmatig om. Pel en hak ondertussen de knoflook fijn.

Verhit een wok, schenk er wat olie in en wok hierin de knoflook ½ minuut. Voeg de wokrijst direct vanuit de verpakking toe en warm het goed door. Schep de peterselie erdoor.

Verdeel de knoflookrijst over 4 borden en schep de sajoerboontjes met garnalen erbij.

Lekker anders kan ook
Vervang de helft van de boontjes door gesneden prei en taugé. Voeg de taugé pas met de garnalen toe.

Op tafel
Voor op tafel: Conimex Atjar Tjampoer en Kroepoek.





Ingrediënten voor 4 personen

Benodigdheden voor 4 personen:

1 zakje Conimex Hot Marinade 350 g grote rauwe gepelde garnalen 600 g sperziebonen Conimex Wok Olie 1 bakje Conimex Boemboe Sajoer Boontjes 3 teentjes knoflook 2 zakjes Conimex Wok Rijst Yellow Long Grain 3 eetl. fijngehakte peterselie